Fira de la Transhumància de Santa Margarida i els Monjos

Els passats 19 i 20 d’octubre es va celebrar la Fira de la Transhumància de Santa Margarida i els Monjos. Es tracta de la cinquena edició d’aquest esdeveniment que cada mes d’octubre organitza l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, amb diferents activitats per tal de donar a conèixer el món de la transhumància i l’activitat pastorívola.

Aquest any s’ha organitzat una passejada comentada pel tram del Camí ramader de Marina que transcorre pel terme municipal de Santa Margarida i els Monjos; durant la passejada, es va comptar amb les explicacions d’en Joan Rovira, estudiós del món pastorívol, i dels pastors locals, Enric Gibert i Rafel Solé.

Durant el diumenge 20 d’octubre, es va celebrar el tradicional mercat i degustació de vins, caves, formatges i embotits així com tot un seguit d’activitats infantils relacionades amb el món pastorívol. Un any més, es va comptar amb una mostra d’ovelles dels pastors locals i durant tota la jornada es va poder visitar l’exposició del Camí ramader de Marina.

Paral·lelament, es va celebrar el TranshuFest 2, amb una exhibició del Ball de Pastoretes amb la participació dels grups de Pastoretes petites, mitjanes i grans dels Monjos. El dia va finalitzar amb una paella popular.

Fins l’any vinent!